Vollen i Asker

Lysbildeserier fra forskjellige arrangementer som Vollen Vel har stått bak kan du se HER

Tidligere saker fra
Vollen Vel – klikk HER

Vollen Vel utgir og sender ut VollenStikka til alle med postnummer 1390 og 1391. Send oss en e-post med navn og postadresse (ved å klikke HER) hvis du ikke har fått den, så sender vi den til deg.Støtt oss gratis!
Norsk Tipping kan sende oss 5 % av det du spiller for. Snakk med din kommisjonær, oppgi vårt nummer 992685646 (eller bare si "Vollen Vel" så går resten automatisk.
En enkel og gratis måte å støtte oss på!
På forhånd tusen takk!Vollen Vel
Vollenveien 1
1390 Vollen
post@vollenvel.no
ordinær bankkonto:
7874 06 46248
kontingentkonto:
1203 79 64415
betaling brøyting/ strøing:
1203 79 64423
Org. nr: 992685646


Nettansvarlig:
Svein-Ivar Fors
Askerbøringen

Tekst og foto
hvis ikke annet er angitt:
Knut Førsund


Butikker og
bedrifter
i
Vollen

Åpningstider og kontaktinfo – klikk HER

Selskaps-
lokaler

til leie

Åpningstider og
kontaktinfo – klikk HER


Tog, båt, buss
Rutetider – klikk HER


Været i Vollen
Spent på været videre
i dag – eller i morgen?
Her kan du se selv
– hos storm.no!


Vollen Vel på Facebook
– klikk HER


Kart over Vollen

Last ned kartet
i pdf-format –
klikk HER


Se Vollen fra lufta!

Fra fotograf Lasse Tur i www.mapaid.com har Vollen Vel fått disponere to flyfotoer fra Vollen. Se hvor flott Vollen er en godværsdag!
Klikk HER og se to bilder i stort format!


I "myra"
har vi en dikter, som rett som det er kommer med pussige og morsomme saker.
Les mer HER
ALLE FOTO hvis ikke annet er angitt: Knut Førsund

Hurra for Sjøskolen!

(24.5.12) Statens vegvesen har lovet å pusse opp leskuret på hurtigbåtbrygga, og da synes Vollen Vel at det ville være for ille at ikke resten av området sto i stil. Vi spanderte ruller, koster og maling - og spurte Sjøskolen om de kunne tenke seg å stille folk til jobben. De svarte positivt, og tirsdag var fire mann på plass med skrape, pensler og maling. Fra venstre: Henrik Hegsvold, Sondre Brendeløkken Pedersen, Noa Østli Alten og Robin Haagsma. Vellet skrapet den halte benken som har stått der en tid, og plasserte en fin og nymalt benk. Så venter vi bare på Statens vegvesen...

_________________________________________

TV-serie besøker Vollen

Foto: Knut Aandal, Akershus Reiselivsråd.

(22.5.12) TV2 starter 22. mai kl. 20.00 en programserie som heter "Jenter på sykkel". To jenter, Hedda Kise og Charlotte Helleviktangen, farter rundt til populære reisemål.
7. juni starter sykkelturen i Vollen, ved det kommende Oslofjordmuseet - hvor Christian Hintze Holm blir intervjuet.

_________________________________________

Pangstart for rekebåt

Christian Nystrøm (tv) og skipper Roger Hammerø tok smilende imot Vollenfolk den første dagen. Den halvtimen Lise og Knut var på brygga var det skikkelig godt med kjøpere der.

(16.5.12) En blanding av ok vær og litt nyhetsnysgjerrighet var muligens en medvirkende årsak til at første dag med tråleren til Røkke ble en stor suksess. Bedre salg enn på Aker Brygge! Både av reker og fisk. Skipper Roger var godt fornøyd. Båten får straks en nettside som vil være helt oppdatert. Og det kan være smart å sjekke, for OM de kommer inn med reker og fisk og hvor lenge de har noe å selge, vil kunne variere fra gang til gang. I utgangspunktet er planen å starte ved 08-tiden og ligge til kl. 17, hver torsdag og fredag. På sommeren skal vi ikke se bort fra at de dukker opp en lørdag også. Foreløpig ligger de på Vollen Marina. Velkommen til Vollen!

_________________________________________

Kanonstart for Vollen Historielag

- Dette var veldig hyggelig og langt over forventningene, sa den nyvalgte lederen Harald Bøckman.

(15.5.12) Det var mer enn fullt i peisestua på Vennely da Vollen Historielag ble stiftet tirsdag 15. mai 2012. Interimsstyret hadde forventet at 20-30 ville komme på møtet, men de kunne etter hvert telle 60 interesserte!
Vedtektsforslaget ble vedtatt enstemmig og Harald Bøckman ble valgt til styrets første leder.
Laget planlegger å ha 6 - 7 møter i året med ulike temaer, i tillegg til at de skal ta på seg en rekke oppgaver. Med seg har Bøckman et styre på syv personer og like mange som har sagt seg villig til å være med i ulike arbeidsgrupper.
Inntil de får bygd opp sin egen hjemmeside vil de benytte hjemmesiden til Vollen Vel. 19 betalte og meldte seg inn på stedet, mens 37 satte seg på en informasjonsliste.

_________________________________________

Ballbingen nærmer seg
(10.5.2012) Grunnarbeidet for ballbingen er i full gang. Straks er det klart for å legge dekket, legge ned kabel for lyset, fjerne den midlertidige veien og pynte rundt - før selve "bingen" kommer på plass. I god tid før St. Hans bør banen være klar til innvielse. Banen skal driftes av Montessori. Den vil være åpen til klokken 21.00 om kvelden.

_________________________________________

Vellykket åpning av fotoutstillingen

Gamle bilder i stort antall. Dette er fra august 1916, og utlånt av familien Bækvold. Fotograf ukjent.

(5.5.2012) I siste liten snudde værgudene og lot solen skinne mellom lette sommerskyer, da vellets store fotoutstilling ble åpnet.

Knut Førsund innledet og overlot mikrofonen til ordfører Lene Conradi som foretok den offisielle åpningen. Utstillingen var en del av kulturuka og Asker Velforbunds 90-års jubileum.
Det krydde av folk som så på bildene og leste tekster, påpekte noen feil hist og her eller kom med tilleggsopplysninger - det var tydelig at folk var engasjerte! Vollenfotografen Marie Sjøvold solgte og signerte egne fotografier, Vollenkoret sang tre sanger, før de og publikum sang "Gratulerer med dagen" til Lene Conradi som fylte 42 år samme dag. Hun fikk blomster fra koret og kransekake fra kafe Oscar - noe hun satte stor pris på. Stor stemning!
Flere bilder kan du se HER.

Det er i forbindelse med kulturuken Vollen Vel har denne utstillingen av gamle bilder fra Vollen. Mange personer i nærmiljøet og Asker bibliotek har bidratt med bilder.

Her vil du kunne se bilder du garantert ikke har sett før! Hovedansvarlig for utstillingen, Knut Førsund, opplyser at det samlet vil bli utstilt rundt 70 bilder, alt fra gamle kart til bilder fra mange private album. Arbeidsliv, fritid, miljøer, gruppebilder - i et spenn på ca. 70 år fra ca. 1900 til 1970.
Bildene er tekstet, men vellet håper at der det kan være mangelfulle opplysninger, at noen kan bidra med tilleggsinformasjon.
Bildene vil etter hvert bli å finne på vellets nettsider, et prosjekt i samarbeid med det nye historielaget som dannes i Vollen 15. mai. Utstillingen er utendørs (bildene er laminert) og blir plassert foran restauranten Mats & Martin - midt i Vollen sentrum.
Det er selvfølgelig gratis adgang.
____________________________________________

Vellet tok saken

(29.4.12) Området rundt trafokiosken på hjørnet av Vollenveien og Slemmestadveien har grodd igjen over noen år. I våres tok vellet saken i egen hånd, avklarte med Statens Vegvesen og kvistet og ryddet området. Med motorsag, ryddesakser, søppelposer og ivrige hender sendes takk til Lise og Knut Førsund og blomsterpikene Kristin og Bjørg Madsen. Og til Statens vegvesen som henter alt som ble tatt ned.

_________________________________________

Tursøndag

(29.4.12) En flott søndag fikk folk ut av hjemmene og ut på tur - mange benyttet været og anledningen til strendene i Vollen.

_________________________________________

Kraftig økning i nettbesøket

(13.4.2012) Besøket på våre nettsider har økt kraftig den senere tid.

I mars måned var det et snitt på litt over 30 unike besøkere pr dag, i april hadde besøket økt til over 40. Dette betyr mellom 1500 og 1800 besøk pr måned, noe som faktisk er imponerende for en lokal velforening! Tallene viser såkalt unike brukere, dvs. med forskjellige ip-adresser. De fleste besøkende nøyer seg med forsiden - hvor det meste av nyere informasjon befinner seg - men annenhver bruker går videre inn på en eller flere sider. En stor del av de besøkende er nye. Takk til dere alle sammen!.
_________________________________________

Maudbukta:
Innflytting i oktober

(11.4.2012) Kystkultursenteret "Oslofjord Museet" skal ifølge planen overta lokalene 1. oktober og da skal det også være innflyttingsklart i leilighetene.

Museet beregner i åpne for publikum i mai. Det skal bli godt å få alt dette ferdig, for det har vært en lang byggeprosess for naboer og folk i Vollen sentrum. De som har kjøpt de flotte leilighetene gleder seg sikkert til å flytte inn. Så vidt vi vet er de fleste eierne Vollen-folk. Så blir det spennende å se hvordan museet utvikler seg framover etter åpningen. Vollen Vel er med i en lokal gruppe som skal bidra med tips og råd om hvordan det kan legges til rette for aktiviteter og innhold som vil fenge og også få "Vollen-innhold" i museet. (Bildet er tatt 26. mars.)

_________________________________________

Hva skjer her?

6.4.2012: Den som har gått i området nord for Arnestad-skolene - og den som parkerer til hurtigbåten, lurer vel på hva som skjer og når det blir ferdig i dette området.

Det har tatt altfor lang tid å bli ferdig i hele området nede ved parkeringsområdet og turområdet. Og mange ble forskrekket/ forbannet da de så at en stor del av stien fra Chr. Jensens vei og opp mot den gamle låven var vekk. Oppmerksomme lesere husker kanskje at vi var litt skeptiske til at veien mellom stien og bekken skulle bli 6 meter bred - og at vi lovet å følge opp dette. Det er blitt utfylt utover mot bekken (og leiren som synes nå skal kjøres vekk) og det ble skrapet litt inn mot fjellet. Så skal det settes opp en mur av steinblokker. Det viste seg så at det alle trodde var fjell, viste seg å være ganske løs masse - og den massen måtte fjernes for å kunne sette opp muren. Så viste det seg at grunnen på ett punkt var for våt, så drenering måtte til før muren kunne settes opp.. Et tre på oversiden falt ned, og tok med seg de siste delene av den gamle veien/stien. Dette kommer på plass igjen, med veilys og gjerde, sikrere enn noen gang. Men altså med nye masser på deler av strekningen.
Ifølge kommunen skulle veien og parkeringsområdet lengst syd være ferdig i september, Ifølge entreprenør Isachsen hadde ikke de fått noen dato på dette prosjektet fra hovedentreprenør Bermingrud. Vellet vil presse på for at dette skal bli gjort ferdig og at kommunens plan må overholdes. Ut med fingeren og fram med maskinene! Nå er vi lei over at arbeidet i dette området stadig blir forsinket!

_________________________________________

Parkering i Vollen

6.4.2012: Parkering i Vollen kan av og til være en utfordring, det vil rette seg utover året 2012. I samarbeid med Asker kommune har vi lagd et "parkeringskart" for Vollen. Særlig nyttig for den som ikke er vant til å komme hit, og gjerne vil vite hva det koster..

_________________________________________

Reguleringskart for Asker

30. mars 2012: Sikkert ikke alle kjenner til at du kan finne reguleringsplaner og mange andre kart for Asker kommune på nettet.

Via linken nedenfor kan du finne fram til vanlig grunnkart, gårdsnummer og bruksnummer, historiske navn, historisk kart, flybilder, natur og miljø og kulturminner. Du kan søke deg fram, skrive ut, sende linker, flytte deg rundt i kartutsnittet, velge forskjellige målestokker - at flott verktøy i mange sammenhenger. Kartene er godt oppdaterte, slik at det kan være et nyttig hjelpemiddel for å finne ut kommende forandringer i ditt nærmiljø.
Se kartene HER

_________________________________________

Nytt spisested i Vollen

11. februar 2012 åpnet et nytt spisested i Vollen: Smak og Sans, et sted for folk som liker fisk. Sushi, sashimi og så videre. Det er det samme firmaet som mange kjenner fra Nesbru. Hyggelige og blide vietnamesere, som har flyttet inn i det gule huset ved siden av Rema 1000. Åpent hver dag og hver kveld, så her kan du ta både lunsjen og middagen din. Smakfull innredning i to etasjer.

Folkemøte 30. mai

Er du opptatt av ditt nærmiljø og Vollen sentrum? Kom på Vennely onsdag 30. mai 2012 klokken 19.00! Vellet inviterer til dialogmøte med Tandberg Eiendom og Tor Arne Midtbø fra Asker kommune. Hva skjer framover? Hvilke planer foreligger? Parkeringshus i sentrum? Still spørsmål og kom med meninger! Les invitasjonen til møtet HER
_______________________________


Turstien på nettet!
Langs vår 5 km lange tursti kan du finne kulturhistorisk informasjon på 18 steder. Du kan "gå" turen her ved å "klikke" deg fra til tekst og bilder langs hele ruten. Fargede punkter på kartet markerer hvor du "er". Det ligger massevis av tid og krefter bak prosjektet, så vi håper det blir benyttet og at det gir deg både kunnskap og glede. God tur! Klikk deg til turløypa HER.
_______________________________

Årsmøte 2012
Årsmøtet for Vollen Vel ble holdt på Vennely 22. mars. Det var cirka 45 frammøtte. Alle saker ble vedtatt enstemmig.

Knut Førsund fortsetter som leder, med Christian Øgaarden som nestleder, Erik Heineberg som veisjef, Unni Musum som sekretær, Heidi Bjørklund som kasserer og Trine Uggerud (ny) som styremedlem. Lise Førsund leder miljøgruppa som også består av Hanne Christensen og Greta Wiseth.
Årsmøtet ble etterfulgt av medlemsmøte med diverse saker.
Årsmøtet ble etterfulgt av medlemsmøte med diverse saker.
Les det offisielle referatet fra årsmøtet 2011 HER

Samme kontingent
Det skal fortsatt koste 250 kroner å være medlem av Vollen Vel - det er fjerde året på rad. Medlemstallet har økt, vi har passert 400 - men ser gjerne at vi kan nå 500! Hvis de fleste medlemmene kan "verve" en nabo så passerer vi fort det tallet! Vi har god "dekning" i velveiene, mens det er til dels dårlig stell i de nye boligfeltene. Her har vi en jobb å gjøre! Hjelp oss - bli medlem - og få med deg andre. Giro kom til alle husstander i mars/april - men ellers er det bare å sende 250 kroner til konto 1203 79 64415, oppgi navn og adresse - så er du medlem!
_______________________________

Hva får du for pengene?
Det er Vollen Vel som arrangerer både sommerfesten og nyttårsfeiringen med fakkeltog og fyrverkeri. Vi står bak blomsterpyntingen sentrum, de hvite sittebenkene du ser omkring i Vollen er det vi som kjøper inn og vedlikeholder, det samme gjelder strøkassene med sand i velveiene. Vi er vaktbikkjer i nærmiljøet, og har sørget for å få ned farten på veiene (og fartshumper i Vollenveien). Vi har innført nabosoner i mange veier - som skal gi deg økt trygghet og samhold i der du bor. Sammen med Montessori-skolen får vi i sommer opp ballbinge på "Gislebanen"; vi har anmodet kommunen om å sørge for ny belysning på Bjerkåsbanen for neste sesong og støttet prosjektet med 10 000 kroner. Vi har 5 km tursti med massevis av historisk informasjon, fire tavler i Vollen sentrum med tekst og bilder - og to ganger i året utgir vi "VollenStikka". Dette må vel være verdt skarve 250 kroner?!
_______________________________

TV2 på besøk i Vollen

(11.4.2012) I forbindelse med båtpuss kom TV2s "God Morgen Norge" på besøk til Vollen.

Det ble en lang og hyggelig reportasje, hvor bl.a. den italienske restauranten til Paola og Fernando Castillo på brygga var i fokus. At det ble Vollen takker vi Morten Gjerulfsen på Marinaen for, da hørte at det skulle lages et båtpussprogram så var han raskt frampå. God Morgen Norges matspesialist (og Vollen-fan) Wenche Andersen var på plass og lagde italiensk frokost sammen med Fernando og Paola. Og Knut Førsund kom seg ned på brygga og fikk overlevert et par nummer av VollenStikka til Wenche, og invitert henne til nye besøk. Kanskje dukker det opp et nytt team fra TV2 opp i Vollen senere i år - hvem vet...
På bildet smiler Morten, Fernando og Wenche.
_______________________________

Hurtig bedring i parkeringsområdet

8. november 2011: Det har sett nokså stygt ut i parkeringsområdene rundt hurtigbåtbrygga en lang stund nå. I tillegg kom det opp parkeringsskilter som skulle tilsi at det til og med skulle koste å parkere her på søndager!

Dette ville ikke vellet akseptere, og en henvendelse til Asker kommune gjorde at ordfører Lene Conradi og Yngve Kristoffersen stilte til befaring og meningsutveksling med Knut Førsund fra vellet.
Denne befaringen har resultert i et svarbrev fra Asker kommune. Les dette brevet og enda mer om selve saken HER
_______________________________

Smilende åpning i regn

Så var dagen kommet. 10. juni 2011 åpnet Rema 1000 og Vollywood som de to første i de nye butikkene i Vollen.

Mange og smilende mennesker trosset regn og vind, lyttet til Vollen Big Band og Vollenkoret, fikk bløtkake, grillmat eller en blomst - eller litt å drikke.
Blomster og takkeord ble overlevert av varaordfører, velets leder og Jens selv som takket band og kor.
Etter hvert åpner resten av butikkene, det meste som skal asfalteres er nå asfaltert - og snart er plassen nede i bryggeområdet også ferdig. Hist og her gjenstår litt småtteri, og etter hvert flytter folk inn i leilighetene.
1. pinsedag yret det av folk rundt omkring i hele Vollen - virkelig hyggelig å se! Og det så ut som folk trivdes.
Vi har en bønn til Rema 1000: Utvid fri parkering fra 1 til 2 timer - så gjør handelsstedet det samme - slik at det blir likt i hele Vollen. 
Se bilder fra åpningen HER
______________________________

"Grunnstenen" lagt ned

Tirsdag 7. juni 2011 ble grunnstenen for Oslofjordens Kystkultursenter og museum gravd ned på byggeplassen i Maudbukta. Mange prominente gjester var til stede, og mange pene ord ble både sagt og sunget, før ordførerne i Asker og Follo spadde sand over et stort skrin som visstnok inneholder masser av dokumenter og informasjon.
Flere bilder ser du HER.
_______________________________

Han lager Vollen i 1:100

1. juni 2011: Vår multikunstner Øivind Jorfald lager Vollen sentrum i skala 1:100. Slik gamle sentrum ser ut før forandringene som har kommet nylig og som måte komme. Her er små og store hus - alt i riktig størrelse. Planen er at dette skal være ferdig til 15. juni - da Vollen Vel venter storfint besøk i forbindelse med "avdukingen" av EU-prosjektet "Plassen forteller". Øivinds modell skal plasseres på utsiden av Galleri Hebbe Lille - oppi vogna på den gamle motorsykkelen!
______________________________

Vollen gir lyd fra seg
Vollen Vel har i samarbeid med Vestregionen og Asker bibliotek gjennomført et prosjektet som heter Plassen forteller.

Vollen presenteres i Plassen forteller via fire fortellinger og fire infotavler.

Fortellingene kan du høre via tre mp3-spillere med hodetelefoner, som kan lånes hos Mats & Martin, Kafe Oscar og hos Vitos fjordkro – eller ved å klikke på linkene nedenfor på denne siden.

Tavlene finnes i sentrum langs kyststien. Hver tavle har tekst og bilder fra to forskjellige temaer med kulturhistorie omkring Vollen.

I tillegg er det laget en brosjyre som skal brukes både i og utenfor Vollen.

Tekst og bilder fra tavlene og lydene av fortellingene finner du HER


_______________________________

Lag og foreninger i Vollen
Vi har laget en ajourført oversikt pr. mars 2011, men vet du om lag og foreninger som ikke er med, eller du oppdager feil eller mangler, så setter vi pris på om du tar kontakt! Skriv til post@vollenvel.no
I august skal vi ut med et nytt nummer av VollenStikka. Da skal vi slippe til lag og foreninger som vil si litt om seg selv. Kom igjen, skriv noen ord om hva DIN foreninger driver med!
Se oversikten ved å klikke på Lag og foreninger i menyfeltet til venstre.
_______________________________

Vellet med andel i Vennely
Da grendehuset Vennely i Vollen ble oppført, kjøpte lag, foreninger og enkeltpersoner andeler for å finansiere byggingen. En av kjøperne var  Nord-Norgeslaget Asker og Bærum, de betalte 40 000 kroner og fikk 400 andeler. Nå oppløses laget og andelsbrevene er overdratt som en gave til Vollen Vel. Styret i Vennely Grendehus A/L har godkjent overdragelsen, som også innebærer at velforeningen får plass i styret. Vi roper takk og hurra. Knut Førsund skal representere velet.

Frank Sundkvist (t.v.) overrekker andelsbrevet til Knut Førsund
Foto: Lise Førsund
_______________________________

Følg utviklingen i Maudbukta

Utbyggingen i Maudbukta med trebåtmuseet og Sjøskolen nederst og leiligheter på toppen er kommet godt i gang. Her blir det dimensjoner!

Båtmuseum og leiligheter - Vollens neste store byggeprosjekt er i gang. Er du interessert i selve byggesaken så kan du klikke HER – ellers skal vi med tekst og bilde med mellomrom vise hvordan prosjektet går framover. Det blir vel høst 2012 før det meste er ferdig og i mellomtiden blir det utfordringer med tungtransport og støy som helt sikkert blir en belastning for nærmiljøet rundt Arnestad. Men SÅ, når det området og resten av Arnestadveien og parkeringsplasser blir opprustet og ferdig - DA blir det både penere og roligere!

Flere bilder kan du se HER
_______________________________

NABO-soner
NABO-soner gir trygghet og samhørighet.
Se HER hvilke nabosoner som foreløpig finnes i Vollen.

______________________________

Et rent og pent Vollen
De fleste ønsker seg et pent og rent nærmiljø. La oss alle sammen gjøre vår lille innsats i Vollen. Ser du litt søppel hist eller her, så plukk det med deg og slipp det i nærmeste søppelkasse. Er det steder du savner søppelkasser så gi oss et tips – kanskje vi kan finne en løsning.

______________________________

Manglende veibelysning? Si fra!

Kommunale veier og gater:
Mørke lamper meldes til Hafslund Netts kundesenter på telefon 815 81 115, www.hafslund.no eller 
veilys@hafslund.no
Feil og skader på lysmaster/-armaturer og farlige forhold ringes inn til Hafslund Driftssentral 815 30 400
For kommunal veier og gater skal mørke lamper skiftes ut innen fire uker. 
Trafikkfarlige skader eller feil som fører til fare for liv eller eiendom rettes snarest.

Slemmestadveien:
Feil meldes til Otera på telefon 95 11 23 65 eller trafikkteknikk.oslo@otera.no

______________________________

Oppfordring til hundeeiere:
Hunden i bånd – møkka i pose.
Folk i Vollen  er flinke til å gå tur – bra! Mange har også hund, og heldigvis er de fleste flinke til både å respektere båndtvangen og dette med å ta med seg hundemøkka – men noen gir blaffen! (Og det er dem vi henvender oss til nå, du med god samvittighet behøver ikke lese mer…
 
Hundemøkk under skoa er noe griseri.
Og hundemøkk er heller ikke noe trivelig syn verken i turstier, på fortauer eller på veier generelt. Mange uttaler sin frustrasjon til oss, for enkelte hundeeiere har tydeligvis ikke med seg pose, eller de ikke vil/gidder å bruke posen men lar møkka ligge – inkludert i andres haver og innkjørsler.
 
Bruk søppelkassene!
Hvis det er et ork å ta med posen videre på turen, så slipp den i nærmeste søppelkasse. Vi spurte på årsmøtet og praktisk talt samtlige synes det var helt greit at turgåere puttet hundeposene i deres søppelkasser. Og det å kaste posen i naturen etter å ha tatt opp møkka er jo enda verre enn å sparke møkka ut i veikanten – for posen kan komme til å ligge der i årevis.

Flere saker fra Vollen Vel
– klikk HER