HOVEDSIDEN
Om Vollen Vel
Informasjonsblad
Kontakt
Rodeledere
Bli medlem
Arkiv
Kart Vollen Vel
Kart turstien
En dag i Vollen
Vollens historie
Lag og foreninger

Vollen vel på Facebook


Støtt oss gratis!
Norsk Tipping kan
sende oss 5 % av det du spiller for. Snakk med din kommisjonær, oppgi vårt nummer 992685646 så går resten automatisk.
En enkel og billig måte å støtte oss på!
På forhånd tusen takk!


Vollen Vel
Vollenveien 1
1390 Vollen
post@vollenvel.no
bank: 7874 06 46248
Org. nr: 992685646

Nettansvarlig:
Svein-Ivar Fors
Askerbøringen

Tekst og foto
hvis ikke annet er angitt:
Knut Førsund

ARKIV
Tidligere saker fra Vollen Vel


....Butikker og
....bedrifter i
....Vollen
....Åpningstider og
....kontaktinfo – klikk HER

....Selskaps-
....lokaler
....til leie
....Åpningstider og
....kontaktinfo – klikk HER


....Tog, båt, buss
....Rutetider – klikk HER

Været i Vollen
Spent på været videre
i dag – eller i morgen?
Her kan du se selv
– hos yr.no!

Kart over Vollen

Last ned kartet
i pdf-format –
klikk HER

Blåskjell i Vollen - en "Skjæltorsdag" påsken 2013?

Vollen har en fantastisk tilgang til fjorden og de store ressursene som finnes der, men det er få som har oppdaget og utnytter fjordens blåskjell-ressurser.

Lenger ute langs fjorden, for eksempel på Nærsnes, har man en tradisjon der det plukkes skjell Skjærtorsdag.  De som har lyst samles til et skjellmåltid på "Skjæltorsdag" i påskeuken.

Vollen Vel har vurdert å innføre denne tradisjonen i Vollen neste påske. Men da trengs det en gruppe på 4 – 5 frivillige som kan stå for høstingen av skjell og koking. Så der du interessert i at denne tradisjonen tas opp, meld deg til Vollen Vel!

Les mer ved å klikke HER

____________________________________________

Støtt lysprosjektet - send penger

FOTO: William Braathen, 19. januar 2012: Lysanlegget på Bjerkåsbanen er nå både farlig og dårlig. Det er forsåvidt bevilget penger til nytt anlegg fra Asker kommune, men ikke nok til ønsket lysstyrke og kvalitet. Det pågår nå en aksjon, startet av VUL og vellene i området Bjerkås/ Vollen, for å skaffe mer penger, slik at det kan bli et skikkelig anlegg som vil vare og bli tatt vare på. En flyer deles ut til alle skoleelever på Arnestad og til alle husstander i Vollen og Bjerkås, samt at det går henvendelser til Lions-klubber og næringsliv med ønske om støtte. Det er ca. 1300 husstander i området, hvis alle gir 200 kroner hver så er saken i boks. Gå inn i nettbanken og send din støtte til konto 1503 26 07877. Vollen Vel har vedtatt å støtte prosjektet med kr 10 000.
____________________________________________

Overtakelsen endelig i boks

17. januar 2012: I dag skjedde den endelige overtakelsen i Vollen - nå er det Tandberg Eiendom som styrer virksomheten etter Tore Sigernes. Både leietakere, beboere og kunder er nysgjerrige på hva overtakelsen vil føre til. Noen av svarene får du i neste nummer av VollenStikka, som kommer i begynnelsen av mars.
På bildet ser du Tore Sigernes mellom Espen (t.v.) og Franz Tandberg. De er fotografert før de skal inn for å snakke om avsluttende detaljer - vi håper begge parter er like fornøyde etter møtet. Dagen etter var det butikkene og leietakerne på stedet som ble informert.
____________________________________________

Stemningsfullt i båthavnen

FOTO: Tore Borg Larsen. En ettermiddagstur til båthavnen fredag 13. januar resulterte i dette snapshotet før "lyset gikk"!
____________________________________________

Jakt på gamle bilder

5. mai åpner en fotoutstilling i Vollen med bilder fra ca. 1970 og bakover. I den anledning er vi på jakt etter bilder vi kan låne. Papirbilder, negativer eller lysbilder - som viser folkeliv, arbeidsliv, miljøer, fritid. På land og på sjøen. I åkeren eller skogen. Fra bakken eller lufta. Innenfor Vollens grenser.

Vi skanner bildene, slik at originalene leveres tilbake uten å bli skadet. Det må kunne gis opplysninger om hvem som er på bildene, hvor i Vollen de er tatt og omtrent når. Kan det knyttes en historie til bildene så er det ekstra fint.

Hjelp oss med å finne bilder! Vet du om noen som har slike bilder, så gi dem et tips - be dem ta kontakt med Knut Førsund, enten på e-post (post@vollenvel.no), SMS eller telefon (91836651). Det begynner å haste!.
____________________________________________

Ny suksess for nyttårsfeiringen

Nyttårsaften 2011: For fjerde gang ble det en flott nyttårsmarkering i regi av Vollen Vel. Været var på vår side, med en håndfull kuldegrader og ingen vind.

Litt synd at det var snøbart, men deltakelsen og stemningen var super. Vi hadde ikke tellere i år, men "slangen" av lys/fakler så større ut en noen gang. Fakkelsalget satte også rekord. Asker kommune støttet arrangementet med 10 000 kroner.
Sverre Wiseth var kveldens innleder, mens Anders Østeby var kveldens taler - og snakket om nærhet og godt naboskap. Knut Førsund takket bl.a. de frammøtte og medlemmene og ønsket seg vel at enda flere betalte medlemskapet når kontingent-giroene daler ned i postkassene i Vollen i mars... 
Ingrid Elnes var forsanger til Deilig er jorden - og etter tre vers var det klart for kveldens høydepunkt: Fyrverkeri for 30 000 kroner. Det ble mange "åååååhhhh" underveis, mens den ene flotte raketten etter den andre ble skutt opp fra moloen.
Vollen Vel har intensjoner om å la dette bli en fast tradisjon i årene framover.
Flere bilder fra kvelden kommer i neste nummer av VollenStikka, som kommer i slutten av februar.
____________________________________________

Førjulsstemning i Vollen

4. desember 2011: Nisseorkester, nisse med hest og vogn, fulle parkeringsplasser - det er førjulsstemning i Vollen! Finere juletre og mer lys gjør Vollen sentrum enda triveligere enn før. Velkommen til julehandel, julestemning, noe godt å spise og noe godt å drikke. Eller bare rusle litt, slå av en prat med kjente og ukjente. Og husk at snart er det nyttårsaften med fakkeltog og fyrverkeri!
____________________________________________

God bør sjøsettes
God Bør sjøsettes onsdag 28. mars 2012 klokken 18.00. Møt fram i Maudbukta, i gummistøvler og godt humør.

I fjor ble God Bør sjøsatt midt i april i strålende vær og med mye folk. Alt gikk etter planen for de ca. 40 som deltok i dytte-og-løfte-prosjektet. Noen ble våte på beina, en ble våt over hele kroppen. Messingblåserne spilte både før og etter, det ble servert bacalao, kaffe og kaker og stemningen var stor under utlodningen. Smilende kunne folk gå hjem etter en hyggelig Vollen-kveld.

Se bilder fra fjorårets sjøsetting HER

_________________________________________

Det blir stort, ja!

22. oktober 2011: Om et års tid flytter det folk inn i leilighetene i Maudbukta. Både fra denne siden og fra baksiden ruver bygningsmassen langt høyere enn det var mulig å forestille seg fra tegningene. Alle leilighetene er forlengst solgt, og under seg får de Oslofjordens Kystkultursenter. Hvis det blir stor trafikk til senteret på vanlige ukedager så får Vollen et stort problem: Parkeringsplasser! At kommunen foreløpig har sagt nei til Steffens-familiens tilbud om parkeringsplass vis-a-vis bekken er komplett uforståelig - Vollen vil komme til å trenge den og mer til!
____________________________________________

Vår alles Trine Thommessen døde lørdag 27. august 2011

En elsket og modig datter og mamma som viste vei mot selvstendighet og styrke.
En uovertruffen og uredd og selvstendig hustru og vertinne til de største festlige samlinger med sin elskede Sverre ute på Skjæret.
Slank, rank, lys og åpen gikk du gjennom vakre Vollen og gjennom hele verden.
Et klart hode som fulgte godt med i alle sammenhenger, små som store hendinger.
En kunstnersjel, en meget intellektuell leser og samtidig et håndarbeidende og åndsarbeidende arbeidsjern. Mulig bare for en av din kaliber.
En ivrig og kjent turgåer med sin Krølle. Takk for alle gode samtaler og tekopper her oppe, mens Krølle begeistret spiste opp kattematen.
En våken medborger som fulgte all utvikling lokalt og ute med falkeblikk og klart hode. 
En medsøster en kunne skratte befriende med, når våre menn fikk sine pass påskrevet, om enn med masse kjærlighet i blikk og hjerte.
En ”rødstrømpe” som skulle ha seg inderlig frabedt å bli kalt ”Frau” Sverre Jervell!!
Hun var hele livet Trine Thommessen, seg selv, men aldri seg selv nok.
En hjertevarm og svært nær venninne, som kunne dele liv og død med, med samme ro og innsikt.
En stram og bestemt møteleder, som fort kom til alle viktige poeng i alle agendaer..
Så tusen takk, kjære deg, fra oss alle i Vollen Vel, Du VAR jo Miljø-komitéen i årevis, og takk for alt du fikk gjort. Dine sko kan ingen fylle, men arbeidet ditt skal ikke være forgjeves.
JA, vi savner deg uendelig mye, og ja, det kjennes håpløst ut å gå videre uten deg, men DU har nå gått inn i et ”annet rom”, og vi bærer deg med oss i hjertene våre. God tur, venn!
Til slutt, vår dype medfølelse med mor Ellen, ektemann Sverre, alle de 3 flotte jentene med sine ledsagere, Ole, og hennes store familie, og alle Trines mange, gode venner fra nær og fjern, som alle mistet Trine lørdag formiddag.
Måtte dere alle søke trøst i at hun slapp mer vondt nå!

Lise Førsund, miljøkomiteen Vollen Vel
___________________________________

Stor suksess for "nye" markedsdager

25. september 2011: Med værgudene på sin side både lørdag og søndag, 3-sidersannonsering i Budstikka, nye butikker og nye attraksjoner og tilbud, ga Vollens markedsdager et skikkelig løft. Så mye folk i sentrum har vi aldri sett - dette var hyggelig! Og nødvendig både for nye og gamle butikker. Som meldte om strålende besøk og god omsetning - blide ansikter å se overalt. Ikke minst barnefjes som hadde fått ansiktsmaling. Populært ble også barnetivoliet på stranda. Ungene sto i kø for å hoppe i strikk på trampoline. Joda, visst kan vi det i Vollen også! Flere bilder kan du se HER.
___________________________________

Plakatklistrende vandaler

3.9.2011: To rasende Vollenboere kjørte gjennom Vollen lørdag formiddag 3. september. Noen vandaler av plakatklistere hadde gått berserk på to av bussskurene - og fortsatt flere steder innover mot Sandvika. 

Konsertarrangøren ble sporet opp og la seg helt flat. Det var på ingen måte slik plakatoppsetting de hadde bedt om. - Jeg vurderte lenge en politianmeldelse, og tenkte å få med meg Statens Vegvesen, sier Knut Førsund. - Dette er miljøforsøpling som vi vil ha oss frabedt. Jeg begriper ikke hva oppsetterne hadde i hodet da dette ble gjort, de måtte være lovet betaling pr. plakat.
Konsertarrangøren tok umiddelbart tak i problemet da han ble gjort oppmerksom på forholdet, og sendte folk ut for å fjerne forsøplingen.
- Plakater har ingen ting i busskurene å gjøre, mener Knut, - og heller ikke på stolper langs veien. Han oppfordrer Vollen-folk til å fjerne slike plakater. I fjor var det en liknende sak med plakatklistring. Også da reagerte Førsund og fikk konsertarrangøren til ganske kjapt å fjerne plakatene.
___________________________________

Siste nytt om Gudmundsenbua

21.8.2011: Du husker vel kanskje at det har vært litt blest om det gamle verkstedet til skipsbygger Gudmundsen, som drev med skipsbygging i Vollen for godt over 100 år siden?
Espen Tandberg i Tandberg Eiendom svarer på henvendelse fra Vollen Vel, at planen videre er å ta ut bevaringsverdige gjenstander nå i høst, og lagre dette i en container som de har disponibel. Så vil huset bli støttet opp og taksteinen tatt av før vinteren. Så skal det søkes Asker kommune om flytte og byggetillatelse noen titalls meter bortover på stranda - hvis det går greit skal den restaurerte bygningen være på plass neste sommer.
___________________________________

Over 200 på sommerfest
20. august 2011: Like før Vollen Vel skulle arrangere sin sommerfest på Fritznerstranda lørdag ettermiddag, tittet solen fram og var med på å danne en fin ramme rundt arrangementet.

Over 200 frammøtte var med og lekte, konkurrerte og nøt en av de ikke altfor mange sommerdagene i år.
Vellet hadde tatt på seg spanderbuksene, så alle fikk sin første pølse eller hamburger gratis. Og det var populært, så foran grillen og salgsboden til Arnestad skolekorps var det konstant kø hele ettermiddagen.

Skitthegge Swing var med på å skape stemningen. Noen av de besøkende hadde bare fått med seg noen minutter av dette bandet fjor, så de hadde invitert med seg venner fra Oslo for denne gang å få med seg mer. Et annet par, som også bodde i Oslo, hadde med seg gjester fra Amerika - og bare måtte ta dem med for å vise fram Vollen.
Det ble kastet på blikkbokser, de minste kastet ball i bøtte og med ringer, de fleste gikk naturstien og testet sine kunnskaper, andre løp med potet i skje, deltok i sekkeløp eller var med på tautrekking.

Styret og miljøkomiteen i Vollen Vel var mer enn fornøyd med arrangementet, og satser på nytt neste sommer. Men før det skal stranda brukes igjen nyttårsaften - da med fakkeltog og fyrverkeri.

Se bilder fra sommerfesten HER
___________________________________

Trist om blomster
Natt til lørdag 13. august, Vollenveien. Noen er på vei hjem fra fest. Forhåpentligvis ikke edru. Langt nede i Vollenveien har vi blomsterampler. En eller annen kjekkas skulle vel vise seg for noen - alene gjør du neppe slikt. Han klatrer opp på steinene som utgjør støttemuren nedenfor nummer 2 og forsøker å ta ned hele blomsterurnen, men heldigvis er den så tung at de bare får hektet den av det ene av to fester.

Kanskje i frustrasjon over at han ikke fikk det til, så tar han det igjen da han kommer lenger oppover. Utenfor garasjen i Vennelyveien nr 2 løfter han av en av blomsteramplene og tar den med seg. Hjem? Neppe. Men hvor - kanskje har noen funnet en ampel? Da vet du hvor den hører til...
Jeg (og flere med meg) blir både lei oss og provosert. Hva er det med folk som gjør slikt?!
Knut Førsund.

___________________________________

Parkeringsplassene ferdig i slutten av august

9.8.2011: Entreprenøren for parkeringsområdene ved bryggene og den større plassen nærmere Arnestad, Kaare Mortensen, opplyser at alt skal være ferdig asfaltert innen cirka 23. august. Området nærmest sjøen er straks ferdig.


Bekken og området nærmere Arnestad fikk store skader i byggeperioden, dette skal det ordnes opp i, men det er en annen entreprenør, Gunnar Isachsen, som skal gjøre det. De går i gang nå etter ferien.

Området nærmest skolene, som er brukt til lagring av diverse masser, blir fortsatt værende en stund til. Det vil si til september 2012. Kjedelig at så mange parkeringsplasser er borte, men vi gleder oss til å se alt når det er ferdig!

Vi får til vår forskrekkelse vite at det nå skal koste å parkere! To parkeringsautomater er på vei til å bli montert. Bakgrunnen for dette er et vedtak i kommunen fra 2009, men etter det, er det jo blitt politisk press om pendlerparkering - og parkeringsplassene i dette området skal brukes både av pendlere og for utfartsparkering. Sistnevnte skal ikke koste noe annet enn eventuelt det VUL tar inn på utfartsdager. Her må kommunen gå noen runder for å finne en praktisk løsning. Vår henvendelse til ordføreren har satt i gang en prosess for å få til dette. Parkeringsautomatene kommer, men pendlerne skal ikke betale. Utfartsparkering skal heller ikke koste noe - i hvert fall ikke for Askers beboere. Spennende å se hva løsningen blir!

___________________________________

"Plassen forteller" åpnet 15. juni

15. juni 2011: Øivind Jorfalds miniatyr av Vollen sentrum ble avduket av Askers ordfører 15. juni 2011.
I forbindelse med
"Plassen forteller"-prosjektet var det storfint besøk i Vollen, og da ble ordføreren på sparket invitert til å avduke miniatyrmodellen. Den er plassert i lastevogn på Jorfalds gamle motorsykkel - godt beskyttet under glass. Der kan den beskues hver dag.

Se bilder HER

Med ordfører, sjesfarkitekt, prosjektleder og mye annet "fint folk" tilstede, ble infotavlene med
"Kulturhistorie i sentrum" presentert. 20 gjester fra Asker kommune, Asker bibliotek, eiendomsbesittere og Vollen Vel, ble tavlene presentert. I en påfølgende lunsj hos Mats & Martin gikk velets leder Knut Førsund gjennom bakgrunnen for prosjektet i Vollen, mens prosjektleder Stina Gellein fra Vestregionen fortalte om hvordan dette prosjektet skulle implementeres i flere kommuner i flere land.
Masse ros til Vollen Vel - og takk for det!

___________________________________

Vellykket Vennelyfest

Lørdag 5. november 2011: Med 70 gjester, glimrende tapasbord fra Mats & Martin og svingende rytmer fra Vollen Big Band, ble årets høstfest på Vennely en suksess. Bandet og de fleste gjestene holdt ut til nærmere klokken to, med allsang, dans, utlodning og prat. Stemningen var stor fra første stund. Så nå er det bare for en ny festkomite å begynne planleggingen av neste års fest! (Har du lyst til å bli med i festkomiteen, så ta kontakt med Bernt Eiken!)
___________________________________

Lyst på en liten seiltur?

Sjøskolens "God Bør" seiler tirsdagene 30. august, 6. og 13. september fra Maudbukta.
Frammøte klokken 18.00. Ta med kaffe/te på termos og kle deg etter været.
Gratis. God tur!
___________________________________

Er strømregningene for høye?
Hvordan kan huset ditt isoleres bedre? Hvor mye sparer du i forhold til kostnadene?
Bli med på gratis infomøte på Vennely onsdag 14. september klokken 19.00. Da kommer Asker kommunes energirådgiver Dag A. Høystad for å gi deg tips og råd - blant annet ut fra egen erfaring. Kryss av i kalenderen!

Onsdag 14. september kl. 19.00 - Vennely er stedet! Velkommen!

___________________________________

Sommerfest på stranda!
Lørdag 20. august klokken 15 på Fritznerstranda.

Ta med naboer, venner og kjente - her blir det lek, konkurranser og moro.
Vi spanderer din første pølse eller hamburger - flere pølser og hamburgere får du kjøpt, samt noe å drikke.
Her blir det ansiktsmaling, natursti, tautrekking, sekkeløp, potetløp, ringkast og ballkast på bokser - gode, gammeldags leker og konkurranser! Arnestad skolekorps selger mat og drikke, Skitthegga Swing sørger for topp stemning. Åpent og gratis for alle! Kom!
Vi må naturlig nok ta værforbehold.
___________________________________

Glimt fra Markedsdagene 2011

28. og 29. mai 2011: Det var så fullt av folk i Vollen sentrum da Tiril Andøl og hennes dansere åpnet markedsdagene 2011, at det ikke fantes ledige parkeringsplasser. Biler sto parkert alle mulige og umulige steder. Været var bra en stund, men de første regndråpene kom ganske tidlig. Men vær eller ikke vær - stemningen var god og folk så ut til å kose seg. På ettermiddagen var det en minikonsert på Fjordkroa med Tom Lund og Anne Marie Giørtz, men regnet holdt nok mange unna brygga akkurat da. Men tospannet underholdt flott! Senere på kvelden var det invitert til bryggedans.
Årets markedsdager i Vollen ble samtidig en markering av det nye sentrum; det aller meste er ferdig i forbindelse med utbgyggingen til Jens Evensen Eiendom, selv om de offisielt åpner 10. juni.
Se en liten bildeserie HER.
___________________________________

St. Hans med bål og trekkspill

Torsdag 23. juni 2011 er du velkommen til St. Hans-feiring. Ta gjerne med mat og drikke, noe å sitte på, og slå deg ned i gresset eller på hardere underlag.
Arrangementet er det Vollen Båtforening som står for, med bistand fra Vollen Vel som sørger for sommerstemning med trekkspill. Det er lov å synge med!
Bålet rigges opp samme dag, slik at vi ikke risikerer at det blir tent på for tidlig. Kl. 21 er tidspunktet for båltenningen.
___________________________________

Med God bør på tur!
Tirsdagene 7. juni og 14. juni kl. 18.00 var det mulig å bli med God Bør på seiltur. For tirsdagsturene var det bare å møte fram på brygga i Maudbukta.

I strålende vær og med mye folk, ble God Bør sjøsatt fra Maudbukta 13. april 2011. Alt gikk etter planen for de ca. 40 som deltok i dytte-og-løfte-prosjektet. Noen ble våte på beina, en ble våt over hele kroppen. Messingblåserne spilte både før og etter, det ble servert bacalao, kaffe og kaker og stemningen var stor under utlodningen - ikke minst da en familie vant ikke mindre enn fire premier i lotteriet. Og Sjøskoleeleven som vant en blomst og ikke ville ha den, fikk isteden bytte den bort med kransekaka han aller helst ville vinne. Smilende kunne folk gå hjem etter en hyggelig Vollen-kveld.
Flere bilder ser du HER

___________________________________

Nok en vellykket nyttårsfeiring i Vollen
For tredje gang arrangerte Vollen Vel nyttårsfeiring, med fakkeltog og fyrverkeri. 580 personer, små og store, ble talt inn på Fritznerstranda.

Folket samlet seg først på Montessoriskolen hvor velet solgte fakler, og klokken fem presis startet en lang prosesjon ned Vollenveien. Et flott skue! Langs veien sluttet stadig flere seg til. Med litt snø på bakken, en håndfull minusgrader og nesten vindstille på stranda, var rammen som bestilt.

Tålmodige bilister ventet mens toget krysset Slemmestadveien og fortsatte ned til stranda. Sverre Wiseth var kveldens konferansier og fikk opp stemningen ved at først de unge og så de voksne skulle rope "Godt nytt år". Velets leder Knut Førsund sa noen få ord, før Ski-VM-direktør Åsne Havnelid uttrykte hvor hyggelig det var i Vollen, og litt om VM på ski. Så var det klart for tre vers av "Deilig er jorden", ledet av Odd Arild Christiansen og Inger Svendsen. Straks de siste ordene var sunget, startet fyrverkeriet. Et fantastisk syn og hundrevis av mennesker ropte "Ååååå!" med jevne mellomrom.

Fakkelsalg og støtte fra Asker kommune finansierte litt av kvelden, mens hoveddelen av prosjektet tas fra velets kasse. Dette er mulig, blant annet fordi Vollen Vel har sponsorinntekter fra Tore Sigernes og Jens Evensen, og fordi en god del av Vollens befolkning betaler sin medlemskontingent. Velet regner med at dette skal bli en fast feiring i åene som kommer - det er bare å glede seg til neste gang!

Se bilder fra nyttårsfeiringen HER
___________________________________

Gammeldansfestivalen 2011
Velkommen til Vollenhallen til Leikfest lørdag 19. mars.

Her blir det topp dansemusikk med dyktige musikere: Harald Velsand og Ingunn Bjørgo, Asker Spell- og Danselag (ASD), Genek og Nevergreens, Bærum Spelemannslag.
Du får bli med på: Fellesdanser og fridanser, runddanser og turdanser, swing og flate tangoer.
Kom gjerne i bunad, eller annet pent antrekk.
Rikholdig kafeteria med blant annet salg av betasuppe. Festen begynner kl 18.00 og koster kr 200.-. Dørene åpner kl 17.30. Vollenhallen finner du ved Arnestad skole i Håkavikvn. 49 i Vollen. Arrangør: Gammeldansen på Gjellum.
Se invitasjonen HER
___________________________________

Historisk vandring i turstien

Søndag 12. september var det historisk vandring langs Vollen Vels tursti. Se bildene fra årets vandring HER

Harald Bøckman har i lengre tid arbeidet med et historisk materiale om Vollen. Dette er nå lagt ut på våre nettsider, sammen med bilder i tilknytning til kartet over turstien.
I en noe forkortet form har Vollen Vel utarbeidet 18 informasjonspunkter rundt omkring i stien, hvor du kan lese historien om stedene og menneskene. Vi tror dette vil berike turstien og gjøre at den blir enda mer brukt, og at både unge og gamle vil lære mer om Vollen.
Turstien er gjengitt i digitalt format: Se kart og klikk fram tekst og bilder fra turstien HER
___________________________________

Stor stemning på årets sommerfest

Lørdag 21. august 2010: Vollen Vels sommerfest og 110-års-markering ble en suksess. Fin temperatur og lettskyet oppholdsvær, kombinert med leker, Skitthegga Swing og grill fra Arnestad skolekorps ble en flott blanding. Tautrekking, sekkeløp, ringspill og natursti ble avviklet med god deltakelse og stor stemning. Alle deltakere ble premiert, og gikk glade å fornøyde rundt med gullmedaljer med sjokolade inni.
Les mer og se bilder fra sommerfesten HER

___________________________________

Livsfarlig klatring
28. juni 2010: – Vi har fått problemer med noen ungdommer som tar seg inn på tomten for å klatre i kranen, sier Ole-Martin Holmen som er HMS- og prosjekt-ansvarlig hos Jens Evensen Eiendom. – Vi gjør alt vi kan for å sikre området og kranen, men allikevel lykkes de i å komme seg forbi alle hinder. Vi må be alle være så snille å prøve å hjelpe oss så vi får satt en stopper for dette, for det er meget, meget farlig.
Les om utbyggingen HER
___________________________________

Markedsdager i strålende sol

5. og 6. juni 2010 var det markedsdager i Vollen.

Lørdag var det Dansesonen med Tiril Andøl som startet festen – med fortyllende dans og kjappe rytmer. Hun ble etterfulgt av velets Knut Førsund som hadde et lite trylleshow. Vollens nye kunstner heter Gulsum Tokay, han åpnet et nytt galleri i Tore Sigernes sin gamle snekkerbod (ved siden av Pryd), åpningsseremonien sto Geir Børresen for. 
Søndag var et klart for nok et trylleshow, så ble Vollens nye borger Pål Anders Ullevålseter presentert av dagens konferansier Jørgen Gudem, som litt senere satte i gang det tradisjonelle moteshowet fra stedets butikker. Vollen Vel hadde også en stand og var i kontakt med store og små.
Se bilder fra markedsdagen HER
___________________________________

14. juni 2010: I forbindelse med en artikkelserie som Budstikka skal kjøre i sommer, er her fotograf Ulf Hansen og journalist Thomas Rud på plass i Kafe Oscar og intervjuer Kikki. Vi håper Vollens gode sider blir fint presentert!
_________________________________________________

St. Hans-bål på moloen 2010

Sankthansaften 2010: Hvis værgudene er med Vollen Båtforening, så tennes bålet i år klokken 21.00.
Men det tas forbehold om vind: Blåser det i retning mot båtene så kan de ikke tenne bålet, båtkalesjer er dyre greier!
Og hvis det regner så gidder antakelig ingen å komme og bålet brenner dårlig, så la oss krysse alt vi har for at værgudene er i godt lune. Ta gjerne med mat og drikke, og litt å sitte eller ligge på. Ha en hyggelig St.Hans-kveld!

___________________________________

Heslebergtoppen

20.4.2010: Kjører du Vollenveien har du neppe unngått å se "spøkelseshuset" på et av de høyeste punktene på Heslebergtoppen.

Vakkert er det ikke nå. Slik har det stått siden ifjor. Huset var egentlig vernet, men arkitekt Øivind Lunde, som kjøpte eiendommen for restaurering, opplyser at treverket var råttent og måtte fjernes. Reisverket som står igjen, skal rives og fjernes før året er omme.
___________________________________

Donald er ”fløyet” for godt
En trist andehistorie. Mange har sikkert fått med seg at det har vært en andetragedie i Vollenbukta, på grunn av dieselutslipp fra Taxibåten. Flere gjorde så godt de kunne for å minske katastrofen.
Les mer HER

Budstikka presenterer Vollen


___________________________________

Miljø og fred hos Montessori

Torsdag 25. mars var det innvielsesfest på Montessori, med bakgrunn i utvidelsene som er gjort i både barnehage og skole. Barneskolen og banehagen stilte opp med sangkor, og etter taler og sanger var det kaker og "sjampanje" - og omvisning i lokalene. Vollen Vel overrakte boken til Al Gore om klimaendringene - siden miljø og fred er viktige ”ingredienser” hos Montessori.
___________________________________

Bli med på tur i Vollen!
Samarbeidet mellom Vollen Vel og Asker Turlag under Kulturminne-året 2009 ga mersmak. Derfor fortsetter vi med felles arrangementer i 2010.

Turene skal gjøre oss mer kjent med natur og historie der vi går, og gi oss litt trim i vanlig gåtempo. Alle som har lyst til å bli med, er hjertelig velkommen. Turene er gratis og varer cirka to timer.
Torsdag 29. april kl. 18.00, frammøte torget i Slemmestad, Vaterlandsveien 3. Kyststien fortsetter videre sørover etter at den har passert grensa mellom Asker og Røyken. Vi utforsker stien fra Slemmestad mot Nærsnes og har flott utsyn over fjorden.
Torsdag 23. september kl. 17.30, frammøte Vollen brygge. Vandring sørover for å se og høre om produksjon av salt, kalk og is langs Askers kyst.
Vel møtt!
Søndag 18. april kl. 10.30 var det frammøte ved Vennely i Vollen, Vennelyveien 14. Vandring i «Guivarvet» som var navnet på den sørlige delen av Asker. Vi gikk innom mange av sporene etter bosetting i bronse- og jernalder og følger veifar som førte til naustene ved fjorden. Ca. 8 km, matrast ute.

___________________________________

Årsmøte 2010 med nogo attåt
Årsmøtet i Vollen Vel ble avholdt på Vennely 11. mars 2010.

Innkallingen og årsmøtepapirer var å finne i vinterens nummer av bladet vårt VollenStikka, distribuert til alle husstander i Vollen og omegn – og i pdf-format i margen til venstre på denne siden. Knut Førsund ble gjenvalgt som leder, og nytt styre og miljøkomite ble også valgt.
Les mer HER
___________________________________

Mariero blir fredet – kjøper angrer...

Det var voldsom interesse i fjor da Mariero ble lagt ut for salg. Den 62 mål store eiendommen ble solgt for drøye 7 millioner til advokat Odd-Einar Christophersen.

Kjøperne var klar over at det gamle småbruket lå i verneklasse A, den høyeste, og at de ville få begrensinger og krav på utbedringer og utbygging.

Total fredning
Etter noen ”runder” fram og tilbake med sterke føringer om hva som kunne tillates, og hva kjøperen ønsket å gjøre, ender det nå med at både framhus, uthus, låvebygning, flaggstang, prydhage, gårdsplass, den gamle bringebærhagen, eplehagen, den del av Marieroveien som hører med til eiendommen og skogen med gravfelt – alt vil bli fredet.

Pålegges vedlikehold
Dermed ser det ut til at eiendommen ikke blir bebodd igjen, slik mange hadde håpet og trodd. Eierne må vedlikeholde eiendommen, men mer vil de heller ikke gjøre. Christophersen uttaler til VollenStikka at de for så vidt angrer på kjøpet, men at de likevel blir sittende på eiendommen.

___________________________________

Aksjon Vollen i 40 er i gang!
Fartsmålingene et par uker etter at 40-skiltene i Vollenveien var på plass, er heller trist lesing.

Glade aksjonister markerer 40-grensen

96 % av bilistene kjørte for fort, toppfart ble målt til 107 og 103 km/t! Nesten en firedel av bilene holdt over 60 km/t. Helt sprøtt - og helt uakseptabelt!
Derfor starter vi aksjoner for å få farten ned. Tirsdag 27.oktober var første aksjonsdag, i samarbeid med Vollen Montessori. Omkring 40 elever og foreldre hadde lagd 40-skilter og stilte opp langs veikanten. Bil etter slakket av på farten, mens enkelte ikke så/skjønte bæret og passerte oss i 60. Kanskje må det kraftigere lut til. "Aksjon Vollen i 40" vil fortsette, også pensjonister har lovet å stille opp, da i Slemmestadveien - hvor det også kjøres for fort. HER kan du se hvor fort de kjørte
.

Årsmøte 2010 med nogo attåt
Årsmøtet i Vollen Vel ble avholdt på Vennely 11. mars 2010.
Årsmøtet startet med tradisjonelle årsmøtesaker – valg, beretninger og regnskap.
Styret foreslo å splitte kontingent og andel for eiendomsbesittere i velveier til brøyting og strøing. Dette ble vedtatt, og det samme ble styrets forslag om at Vollen Vel skal påta seg brøyting også av private veier og oppkjørsler.
Vellet informerte om saker det skal jobbes med framover, blant annet "Aksjon 40" i Vollenveien og Slemmestadveien, Yggeset-problematikk, utvikling av turstien til en kulturminnesti og kommende sommerfest.

Mye nytt skal bygges i Vollen
Årsmøtet gikk deretter over i et nærmiljømøte, med informasjon fra Jens Evensen Eiendom og Maud Eiendom om utbyggingen i Vollen sentrum.
Heggedal er valgt som nærmiljøsenter i vår del av kommunen. Hva vil dette innebære for Vollen? En representant fra Heggedal informerte.

Innkallingen og årsmøtepapirer var å finne i vinterens nummer av bladet vårt VollenStikka, distribuert til alle husstander i Vollen og omegn – og i pdf-format i margen til venstre på denne siden. Knut Førsund ble gjenvalgt som leder, og nytt styre og miljøkomite ble også valgt.
Les mer HER
___________________________________

Fakkeltog og fyrverkeri med 600

Det ble nok en gang suksess for fakkeltog og fyrverkeri i Vollen. I 10 minus og med vakker nysnø var rammen på plass. Toget startet fra Montessori-skolen og gikk ned til Fritznerstranda.

Av det vi kunne høre og se, var folk svært godt fornøyd.
- Fantastisk.
- Flott.
- Dette vil jeg være med å lenge jeg kan! var ord vi fikk med oss. Og Vollen Vel regner med å kunne fortsette denne tradisjonen, og håper at enda flere møter opp neste år. Stranda har plass til mange enda! Les mer og se mange bilder fra arrangementet ved å klikke HER
___________________________________

Vollen Vel i veien for deg!
I syv av velveiene har Vollen Vel på dugnad reparert hull i asfalten.

Asfalthull kan skade både dekk, felger og være farlige for tohjulinger - derfor tok vi jobben. Dugnadsgjengen besto av rodeledere fra de aktuelle veiene: Lars Guntveit, Anders Østeby, Kim Lien, Reidar Sørestrand, Per Harald Lunde, Bjørg Horne - i tillegg til Stein Anders Sundby, Stian Søgård, Sven-Erik Førsund, Øivind Nilsson og Knut Førsund.
___________________________________

Julegranen tent i Vollen

Søndag 29. november var det underholdning og tenning av julegranen i Vollen.

Det var skikkelig mye mennesker til stede, som fikk oppleve Tiril Andøls dansende smånisser og et ekte julenisseorkester. Rundt omkring var det boder, salg av vafler, smultringer og annet godt. Det var livlig i butikkene og som vanlig stapp fullt i kafe Oscar. Arnestad skolekorps og Vollen Vel startet fakkelsalget i forkant av den store nyttårsfeiringen.
Se flere bilder ved å klikke HER
___________________________________

Bli med på nyttårsfeiringen!

Vollen Vel inviterer små og store i Vollen og omegn til fakkeltog og fyrverkeri nyttårsaften.

I fjor deltok ca. 400 mennesker, og starten ble en lang lysende ”slange” som gikk nedover Vollenveien og ned til Fritznerstranda. For et flott syn! Vi håper på like godt vær og enda større deltakelse i år!
Vi samles ved Montessori-skolen (gamle Gisle), og starter toget klokken 17.00 – møt opp i god tid. Kulturinnslag på stranda ca. 17.30. Vi lover et flott fyrverkeri ca. klokken 17.45. Fakler selges i forkant av Kafé Oscar og Arnestad skolekorps, men vil også kunne kjøpes før starten. (Vær da ekstra tidlig ute.)
Velkommen til en trygg og hyggelig nyttårsfeiring i ditt lokalmiljø.

___________________________________

Folksomt på markedsdag

Det var fint vær søndag 14. juni og folk fra fjern og nær strømmet til Vollen på årets markedsdager.

Vi viser en bildeserie fra søndag ettermiddag med motevisning. Tidligere på dagen hadde Tiril Andøls danseglade barn i et antall på 100 (!!!) vist seg fram for et entusiastisk publikum. Flere bilder kan du se ved å klikke HER.
___________________________________

Nærmiljømøtet:
Stinn brakke på Vennely
Det var fullt hus i storsalen på Vennely da Vollen Vel dro i gang sitt første nærmiljømøte torsdag 14. mars.

En godt fornøyd styreleder talte over 120 frammøtte. – Jeg hadde ”fryktet” 50, tippet på 70 – 80, og hadde innerst inne et håp om å passere 100, sa Knut Førsund.
Les mer HER
___________________________________

Kulturminneåret 2009:
Kulturminnevandring i Vollen


Nesten 60 personer møtte opp da Asker Historielag og Vollen Vel inviterte til vandring i den fem kilometer lange turstien til velet. Les om vandringen og se flere bilder ved å klikke HER.
Bli medlem!
Hvis du synes Vollen Vel gjør noe for ditt nærmiljø, så setter vi stor pris på at du blir medlem! Kontingenten for 2010 er 250 kroner.
I tillegg kommer 700 kroner i pliktig
andel for eiendomsbesittere i velveier til brøyting og strøing. Hva som er velvei og hva som er ikke er det, kan du se HER.
Kontingent sender du til kontonummer 78750646248. Oppgi både navn og adresse.

___________________________________

Historielaget dannes 15. mai 2012
Tirsdag 15. mai er det klart for etableringen av Vollen Historielag. Dette skjer (selvfølgelig) på Vennely (kl. 19.00), og historien til Vennely vil naturligvis være en sentral del denne kvelden.
I gruppen som har etablert et interimsstyre finner du kjente navn som Harald Bøckman, Sverre Jervell, Morten Gisle Johnsen, Olaf Sjøvold, Jan Martin Larsen og Terje Martinsen. Det trengs flere hoder som kan være med i det videre arbeidet - så det håpes på stort innrykk på Vennely denne kvelden! Bare menn i interimsstyret - det er naturligvis plass til kvinner også! Noe for deg? Er du interessert i Vollens historie - så kom på møtet!

_______________________________

Utbyggingen i Vollen

Slik så det ut med Evensen-utbyggingen 30. mai 2011.


– Endelig! vil mange Vollenbeboere og butikkdrivere sikkert si – og 10. juni 2011 var det offisiell åpning.

Følg med på
utviklingen HER
___________________________________

Tandberg eiendom kjøper Vollen
En stor lokalnyhet er at Tore Sigernes har solgt Vollen Handelssted til Tandberg eiendom. Du kan lese mer om dette i Budstikka. Tore Sigernes ble Æresborger av Vollen i 2009 – her med prisdiplomet tegnet av Vollens egen kunstner Øivind Jorfald, les mer om dette HER
___________________________________

Ballbinge til Vollen
Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig har spandert 20 ballbinger som skal settes opp rundt omkring i Asker. Det ble gitt to til Vollen, VUL fikk den ene og Vollen Vel den andre.

Velet inngår et samarbeid med Montessori, som skal drifte ballbingen. Den skal plasseres på den gamle Gislebanen, og vi håper og tror at dette skal bli en fint tilbud for både barn og ungdom. Vi har et HÅP om at banen skal bli ferdig i løpet av året. Kommunen har garantert for at grunnen skal være tilgjengelig for formålet i minst 20 år.

___________________________________

Polarskuta Maud tilbake til Vollen neste sommer
Hvis alt går etter planen, kommer Roald Amundsens ”Maud” tilbake til Vollen sommeren 2013. Tandberg-brødrene ”følger opp kjøpt av Vollen Handelssted med både å flytte og sette i stand Gudmundsenbua, få hit Maud og lage et Maud-museum utenfor Kustranda.
Les mer om de fantastiske planene HER
___________________________________

Styret og miljøkomiteen
Årsmøtet ga følgende valgresultat:
Styret: Knut Førsund (leder), Marta Nørbech-Eideim /nestleder), Unni Musum (sekretær), Christian Øgaarden (styrmedlem), Trine Thommessen, Erik Heineberg (veisjef) og ny kasserer: Heidi Bjørklund.
Miljøkomiteen: Trine Thommessen (leder), Lise Førsund, Hilde Kari Vikjord , Greta Wiseth og Hanne Christensen (ny)
___________________________________

Blomstene på plass

1. juni 2011: Etter en lang prosess med Statens vegvesen er nå endelig blomsterkassene på plass på lysmastene i Vollen sentrum - både i nedre del av Vollenveien og i Slemmestadveien. Det vil gå litt ut mot St. Hans før de henger ut over sidene slik de skal, men vi smører oss med litt tålmodighet. Vi håper både bilister og fotgjengere vil glede seg over synet utover sommeren. Det er meningen at de skal henge fram til slutten av september. Blomstene skal vannes, gjødsles og pleies av firmaet Green Garden.
Noen stusser sikkert på hvorfor de henger med baksiden av kassene ut mot kjørebanen. Det har med tillatelsen fra vegvesenet å gjøre. Men etter hvert som plantene vokser vil de bli hengende ut over kanten - og DA vil det se bedre ut. Som før nevnt er dette et spleiselag mellom Tore Sigernes, Jens Evensen Eiendom og Vollen Vel.

__________________________________

Store forandringer ved bryggene

Det skjer store ting med området rundt bryggene. Veien og hele området heves kraftig. I forgrunnen ser du fortauet som kommer ovenfra Slemmestadveien. Her blir det asfaltert. Omtrent midt i bildet blir det anlagt slipp for småbåter - noe sikkert mange har savnet. Dette området er ganske snart ferdig.
___________________________________

Blomsterpynt i sentrum
Det har vært en del negativ fokusering på noe av utbyggingen i sentrum, derfor ønsket velet å finne på noe som skulle være positivt. Vi kom fram til blomsterpynting med 25 ampler. Vi venter på en endelig tillatelse fra Statens vegvesen, men regner med at vi får det. Amplene skal henge i lyktestolper, både i Slemmestadveien og nedre del av Vollenveien. De blir hengt opp i løpet av mai og blir hengende til noe over midten av september. Sjøstrand gartneri leverer blomster og planter (dette betaler velet) mens Tore Sigernes og Jens Evensen Eiendom bekoster både investeringene og vanning/stell.
___________________________________

Sommerfest 20. august
Lørdag 20. august gjør vi klart for årets sommerfest på Fritznerstranda. Vi lover svingende musikk, mat og drikke, lek, konkurranser og moro. Selvfølgelig med gratis adgang. Kryss av i kalenderen allerede nå!
___________________________________

Død over brunsneglen!
Snart er det tid for snegleinvasjon. Tegn tyder på at dette bare blir verre og verre i årene framover.
Det finnes en metode som er ganske effektiv for å fjerne dem, men den koster deg ca. 400 kroner. Kjøp stoffet Nemaslug på et hagesenter. IKKE følg bruksanvisningen som følger med stoffet, men følg oppskriften på følgende nettside hos Aftenposten – klikk HER. Stoffet er ufarlig for andre enn Iberiasneglen. Be naboene gjøre det samme – eller del oppløsningen med dem. (En pakke holder til 50 liter vann.) Gjør dette nå i vår og en gang utpå høsten –så bør det hjelpe.
___________________________________

Årsmøte med 65 frammøtte
Vollen Vels årsmøte 10. mars på Vennely ble godt besøkt. Første del med selve årsmøtesakene gikk stille og rolig for seg, bare avbrutt av klappsalver da valg, årsberetninger og regnskap ble gått gjennom.

Temperaturen steg noen hakk da sjefsarkitekt Tor Arne Midtbø (bildet) fra Asker kommune gikk gjennom gjenstående utbyggingsplaner i Vollen.
Les mer HER
___________________________________

Årsmøtet ba om pause
Årsmøtet i Vollen Vel har sendt en anmodning til Asker kommune om å dempe takten i videre utbygging i Vollen. Saken ble slått opp både i Budstikka og Askeravisen. Du kan lese innholdet HER.
___________________________________

Vollen Vel mottar pengestøtte
Vollen Handelsstand og Evensen Eiendom gir pengestøtte til Vollen Vel.

Vollen Vel utroper et tredobbelt HURRA for to av våre store eiendomsbesittere. Vollenpatriotene Tore Sigernes og Jens Evensen har nemlig besluttet å støtte velforeningen.
Les mer HER
___________________________

Tore Sigernes ble Vollen Vels første æresborger

Det ble stående applaus på årsmøtet da Tore Sigernes ble utnevnt til Æresborger av Vollen. Det var en rørt baker som tok i mot prisen – et diplom tegnet av Vollens egen kunstner Øivind Jorfald.
Les mer HER

___________________________Knallsuksess for nyttårsfeiringen
Nyttårsfeiringen i Vollen, med fakkeltog og fyrverkeri ble en kjempesuksess.

Mens arrangørene gikk med sommerfugler i magen flere dager i forveien, siden dette var første gang noe slikt skulle arrangeres, så ble sommerfuglene byttet ut med gledesbølger etter hvert som små og store møtte fram ved Vennely. Fakkeltoget slynget seg nedover Vollenveien som en kjempemessig lysslange, krysset Slemmestadveien og dro videre ned til Fritznerstranda. Et fantastisk syn!

Trine Thommessen ønsket ca. 400 mennesker velkommen, overlot ordet til en strålende fornøyd ordfører Lene Conradi som ga Vollen og Vollen Vel mye ros - så overtok vår egen Tiril Andøl som bl.a. fortalte hvor glad hun var blitt i Vollen og hvordan hun fikk tårer i øynene da hun så det store fakkeltoget kom nedover mot stranden. Så ble det allsang med "Deilig er jorden" - og ikke før var sangen slutt, så startet et sprakende fyrverkeri av dimensjoner. Folk "åååå"et og "oj"et mens den ene raketten etter den andre lyste opp over fjorden.

Styret retter en stor takk til Miljøkomiteen, først og fremst til Hilde Kari Vikjord som både kom med ideen og hadde mye med gjennomføringen å gjøre.
Styret hadde oppgaven med å få tak i penger til arrangementet, og takker Asker Kommune, Asker Velforbund, Tore Signeres og Jens Evensen Eiendom for støtte. Både ordfører Lene Conradi og mange, mange andre håpet at dette ville bli en tradisjon - det håper vi i Vollen Vel også.
___________________________

Har du behov for snøbrøyting og strøing neste vinter?

Vellet kommer snart med forespørsler i Vollen om det er interesse for brøyting av private veier og plasser. Hvis DU er interessert, så gi oss et vink på post@vollenvel.no, så tar vi kontakt.
___________________________________

Klage på brøyting eller strøing av kommunale veier?
Ønsker du å klage på brøyting eller strøing i velveier – les mer ved å klikke
HER:

Gjelder det kommunale veier, så er rett sted å klage kommunalteknisk avdeling, Asker kommune, telefon 66 90 94 33 (Odd Stefferud). Snø- og isforhold varierer svært fra vei til vei, så det er ikke alltid at ”systemet” er klar over alle lokale forhold. Si fra hvis du synes brøyting/strøing lar vente på seg, men det kan jo være fornuftig å ikke forvente at alle slike problemer kan løses på minuttet…
___________________________________

Gratis strøsand til medlemmer
Som en forsøksordning har vi nå fylt opp en del strøsand i vår garasje. Her kan medlemmene hente strøsand for egen bruk.

Dette er ikke ment til veier og store plasser, men til mindre partier. Grusen er gratis til betalende velmedlemmer. Garasjen ligger 30 meter inn i Hans Østenstadsvei, inn fra Vollenveien. Grusen finnes bak venstre port, porten har kodelås, men inntil videre lar vi låsen stå åpen. Vollen Vel har også en rekke kasser med strøsand stående rundt omkring i velveiene, men dette er til bruk i veiene. Kassene står som egel på bratte steder, og det er meningen at hver enkelt bruker av veien strør litt når det er nødvendig. Vi makter ikke å strø "nok" og hurtig nok til enhver tid, så ta får kassene med sand være nødløsningen. God vinter!

______________________________

Økt trafikk på nettsidene våre
Statistikken for trafikk på våre nettsider viser en fin utvikling. Den siste måneden hadde vi over 900 besøkende, ca. 50 % opp fra noen måneder tilbake! De besøkende gikk inn på godt over 2000 sider.

___________________________________

Telenor snart i havn med fiberutbygging

Telenor har i hele høst vært travelt opptatt med fiberutbyggingen i Vollen.

Ved årsskiftet har så godt som alle kundene, som hadde bestilt, fått høye bredbåndshastigheter og TV over fiberen inn i huset. Bare noen få kunder gjenstår å bli tilknyttet Telenors fibernett på andre siden av årsskiftet.
 
Dessverre er det noen Vollen-beboere, som også skulle få sin fibertilknytning innen utgangen av dette året, som nå må vente til litt utpå nyåret.
 
– Dette er særdeles beklagelig, og dessverre lite vi kan gjøre med i den situasjonen som har oppstått, sier Stig Birkeland, som er salgsansvarlig for Telenors fiberprosjekt i Vollen.
 
Underveis i Vollen-prosjektet har det vært flere uforutsette utfordringer for Telenor, forklarer Birkeland. Klimaet er ett av dem, og kanskje det viktigste. Ved prosjektering for aktiviteter som dette går man som regel ut fra ”normale” forhold. Når forholdene da i stor grad oppfører seg unormalt blir det fort krøll mhp framdrift og ferdigstillelse.
 
Brev til alle
Dette har medført at Telenor har noen kunder i Vollen som altså nå vil få ytterligere en liten forsinkelse mhp sin fiberleveranse.
 
– Vi rekker dessverre ikke kundene som har fått leveringsdato 31.12.2010, og vil nå koble disse opp fortløpende fra første arbeidsdag i 2011. Eksakt dato for dette vil kommuniseres mellom kunden og Telenors entreprenør, sier Birkeland, som igjen på det sterkeste beklager den inntrufne situasjonen. Alle kundene som berøres av denne forsinkelsen vil, før jul, motta informasjon om dette fra Telenor.
 
– Jeg kan imidlertid forsikre at vi fra Telenor-hold gjør hva vi kan for å minimere ulempene denne beklagelige forsinkelsen vil medføre for den enkelte husstand, og lover å komme sterkere tilbake, avslutter Stig Birkeland.

__________________________________

Endelig fiber fra Telenor
Etter et års utsettelse ser det nå ut til at Telenor endelig kommer på banen med fiberutbyggingen i Asker. Åtte områder er prioritert i den første utbyggingsfasen. Vollen er ett av dem.
 
Allerede i uke 9 kan du komme til å høre banking på døren og bli møtt av en selger fra Telenor når du åpner. Du vil også merke at de (Telenor) vil være til stede med salgsstands på flere forskjellige steder i disse områdene - i "vårt" tilfelle ved Vollen bakeri.
Overfor Vollen Vel beklager Telenor den lange forsinkelsen. De er, imidlertid, glade for at de nå - endelig - igjen kan tilby fiber til beboerne i kommunen og hevder at det nå blir satset på oss. For de som valgte å ikke ta imot tilbudet fra Telenor for et år siden, vil det for disse også være mulig å "henge seg på" det opprinnelige spesialtilbudet.

___________________________________

Gratis strøsand til medlemmer
Som en forsøksordning har vi nå fylt opp en del strøsand i vår garasje. Her kan medlemmene hente strøsand for egen bruk.

Dette er ikke ment til veier og store plasser, men til mindre partier. Grusen er gratis til betalende velmedlemmer. Garasjen ligger 30 meter inn i Hans Østenstadsvei, inn fra Vollenveien. Grusen finnes bak venstre port, porten har kodelås, men inntil videre lar vi låsen stå åpen. Vollen Vel har også en rekke kasser med strøsand stående rundt omkring i velveiene, men dette er til bruk i veiene. Kassene står som egel på bratte steder, og det er meningen at hver enkelt bruker av veien strør litt når det er nødvendig. Vi makter ikke å strø "nok" og hurtig nok til enhver tid, så ta får kassene med sand være nødløsningen. God vinter!

___________________________________

Grunneiere og ansvar for rydding av veiskuldre

I de såkalte velveiene påhviler det eiendomsbesittere å rydde langs veiene. I de aller fleste velveiene har vi en rodeleder, som kan innkalle til dugnad der dette er en aktuell løsning. Men det er IKKE rodelederes ansvar fysisk å foreta ryddingen selv!

I første rekke er det eiendomsbesitter (eventuell bruker/ leietaker) som har ansvaret. Hvis vedkommende selv ikke bor på stedet eller fysisk ikke er i stand til å gjennomføre arbeidet, må jobben likevel gjøres - for eksempel med innleid hjelp.

Vegetasjon skal snauklippes minst 1 meter til hver side og i 4 meters høyde. (For at grener med snø på ikke skal komme ned på brøytetraktoren.)

Enkelte steder i Vollen er det svært trangt, med mur, hekk eller skråninger på den ene siden av veien - da er det ekstra viktig at det andre siden er ekstra godt kvistet og ryddet!
En god del eiendommer grenser mot to veier, da er det en plikt å sørge for ryddingen på din del i begge veiene!

Ryddingen skal være gjennomført før snøen kommer. I veier hvor dette ikke er blitt gjort, kan brøytemannskapet nekte å utføre brøyting. Dette er en situasjon som vi selvfølgelig håper ikke vil oppstå.

Hvis du har spørsmål i denne forbindelse, så ta kontakt med en av oss.

Oversikt over rodeledere i de enkelte veiene finner du på HER

Med vennlig hilsen Vollen Vel,
September 2010
Knut Førsund og Erik Heineberg
styreleder og veisjef

___________________________________

Hvem har fjernet benken?

Her - ved trebrygga vis a vis Hurtigbåtbrygga - hadde Vollen Vel plassert en av sine nymalte, hvite benker. I sommer var den der, nå er den borte. Vi har dykket etter benken rundt brygga, men den er borte vekk. Har noen sett den et sted den ikke skal være? VOLLEN VEL er malt på ryggen med blå bokstaver - ikke til å unngå å se. Tips mottas!

___________________________________

Veikanter må ryddes!
I velveiene (se oversikt HER) er det grunneiere som har hovedansvaret for at veikantene blir klippet og ryddet før snøen kommer, slik at brøyting og rydding av snø kan gå greit. Med et par unntak finnes det rodeledere i velveiene, de har ansvaret for å sette ut brøytestikker, og de kan også kalle inn til dugnad når det måtte være aktuelt. Men det er grunneiere/ leietakere som har ansvaret for fjerning av buskas og grener. Hvis de ikke selv har anledning til å gjøre det, får de heller leie inn hjelp – jobben MÅ gjøres! Det skal være fri plass MINST 1 meter på hver side og ingen grener over veien skal være lavere enn 4 meter. (For at grener med snø på ikke skal komme ned på brøytetraktoren.

___________________________________

Ny logo for Vollen Vel
Som det framgår av toppen på siden har Vollen Vel fått ny logo. Illustrasjonen er fra et litografi av Øivind Jorfald mens det grafiske arbeidet er utført av Sigurd Sandtveit.

_________________________

Gangvei får ”hjelpegjerde”
Gang/sykkelstien fra Nilsemarka til Slemmestadveien er mye brukt, særlig som skolevei. Stien er bratt, og på vinterstid kan det være skikkelig glatt der. Derfor har Vollen Vel bekostet og satt opp en stolperekke og tau for å kunne holde seg i.
Vi håper at stolper og tau blir pent behandlet, slik at det kan være til nytte på glatte dager. God tur!

______________________________

Gjerdet ble i orden
Asker kommune sa først at de ikke hadde penger til å fikse på gjerdet påoversiden av Gislebanen, men etter at Vollen Vel fikk kommunen til å kommepå en liten befaring, tok de jobben og kostnadene - så nå er gjerdet i ordenigjen.

______________________________

Regnet ødela for Markedsdagen
Lørdagen var så fin, og værvarsel for søndagen var bra et par dager i forkant. Men værgudene holdt ikke hva yr.no hadde lovet, så regnet silte ned under store deler av dagen, først godt ut på ettermiddagen ga regnet seg.
Men forunderlig nok, det var ganske folksomt i Vollen likevel. Alle parkeringsplassen i sentrum var fylt opp, og selv nede ved Hurtigbåtkaia var det få tomme plasser - og køen inn til Kafé Oscar var et tegn på at folk søkte seg inn i nedbøren. Fin september så langt, men akkurat den dagen skulle det regne...

_________________________Les hva som skjedde på møtet HER

_________________________

Nytt informasjonsskilt
På nærmiljømøtet lanserte vellet ideen om et nytt informasjonsskilt i Vollen sentrum. Som et skrekkens eksempel ble det vist et bilde fra en tavle som står ved krysset Arnestadveien/Bruksveien. Vellet ønsker et skilt med detaljert kart over Vollen som viser både kyststien og vellets tursti, alle fasiliteter i området, flybilder fra Vollen, kontaktinformasjon og plassering av butikker og andre tjenester - samt bilder fra Vollen. Ideen er også at alle butikkene og tjenestetilbydere skal avbildes på tavlen, med åpne armer og smilende fjes. Kommunen har nå sagt ja til å bekoste selve tavlen – og vi regner nå med at tavlen med overnevnte info skal være på plass tidlig i sommer. Den blir plassert like ved Øivind Jorfalds galleri.

_________________________

Årsmøte med stort frammøte
Tore Sigernes utnevnt til Vollen Vels første æresborger
Nesten 50 personer til stede
Les mer HER

Kabel på etterskudd
Du har kanskje sett noen "Telenor-pinner" hist og her i Vollen?

De er markeringer for kabler som Telenor skal grave til våren 2010. Dette er langt etter det skjemaet de opprinnelig hadde, og tidlige bestillere er blitt tilbudt litt kompensasjon for forsinkelsen. Folk må smøre seg med tålmodighet til utpå høsten 2010. Men da skal det bli fart i datastrømmen og TV-signalene til Vollen-beboere!

______________________________

Klage på brøyting eller strøing av kommunale veier?
Ønsker du å klage på brøyting eller strøing i velveier – les mer ved å klikke
HER:

Gjelder det kommunale veier, så er rett sted å klage kommunalteknisk avdeling, Asker kommune, telefon 66 90 94 33 (Odd Stefferud). Snø- og isforhold varierer svært fra vei til vei, så det er ikke alltid at ”systemet” er klar over alle lokale forhold. Si fra hvis du synes brøyting/strøing lar vente på seg, men det kan jo være fornuftig å ikke forvente at alle slike problemer kan løses på minuttet…

______________________________

På ski i Vollen?
Lysløype uten lys? Ja visst – løypa mellom Vollen og Bjerkås er oppkjørt, men om kvelden må du ha med ditt eget lys, fordi ledninger og stolper ikke er som det burde være. Løypa finner du på kartet her
Det er Skiforeningen som kjører opp løypene, på deres nettsider kan du finne ut mer om skiløyper i ditt nærområde. Det er fine løyper mellom Yggeset og Gullhella – med slakke bakker som passer både barn og eldre.

______________________________

Vollen vel
Vi har nå ca. 270 medlemmer, en økning på 50 % fra 2006 og 2007. Men vi har ambisjoner om å løfte tallet betydelig i 2009. Det skal skje gjennom å være mer synlige og aktive i vårt nærmiljø, blant annet gjennom nyttårsfeiringen, mer informasjon ut til beboere, årsmøte med større innhold, satsing på prosjekt NABO-sone og andre tiltak. Du vil få høre fra oss!
Har du tanker og hva Vollen Vel bør engasjere seg i, så ta kontakt!

Med de beste ønsker,
Knut Førsund,
styreleder.

_________________________

Har du ikke mottatt giroblankett?
Hvis du IKKE har mottatt giroblankett, og ønsker å betale kontingenten, så gi oss beskjed.
Eller klikk deg inn HER og følg informasjonen. La det å være medlem forbli en selvfølge!

________________________________

Mye hestemøkk på stien
Kjære alle hesteglade! Nå ligger det mye hestemøkk på stien i Vollenområdet, og vi som går tur ville bli så glade om dere kunne fjerne noe av den.
Hilsen Miljøkomiteen

_________________________

Høyhastighets-bredbånd til sommeren
Vollen Vel har fått henvendelser om hvorfor det er vanskelig/umulig å få ADSL-tilgang i Vollen-området. Svaret er sprengt kapasitet i sentralen, og ADSL-kapasiteten vil ikke bli økt fordi det isteden arbeides med å legge fiberkabler.

Fiberkabler gir langt større hastighet/kapasitet enn nåværende ADSL-system med kobberkabler, men fiberutleggingen vil ikke være klare før i sommer. (Telenor lover i løpet av annet kvartal, avhengig av bestillinger.) Etter hvert som folk går over til fiber, vil det bli ledig kapasitet for ADSL- for dem som ikke har behov for den store hastigheten i fibernettet. Større hastighet betyr bl.a. muligheter for å se film ”på direkten” med høy kvalitet, overføringer av film og bilder vil bokstavelig talt gå lynfort.
Det vil sikkert bli konkurranse på dette området – så her gjelder det bare å velge ”riktig” nettleverandør.
Dessverre vil ikke absolutt alle husstander bli tilbudet denne tjenesten. Legging av fiberkabelen er kostbart, dermed vil husstander som ligger mer ”avsides” ikke få tilbudet – i hvert fall ikke i første omgang. Fra Telenor har vi fått en oversikt over hvilke husstander i velveiene i Vollen som vil få tilbudet.
Oversikten finner du ved å klikke HER

___________________________

Velveiene forsvinner
I framtiden, om noen år, vil velveier være en saga blott. Enten vil veiene være private eller kommunale.
Les mer HER


___________________________

Støy fra Yggeseth – Vollen Vel reagerer
Flere naboer har reagert på støy fra Yggeseth, som neppe skyldes ordinær avfallsbehandling. Vi har sendt brev til Fylkesmannen – brevet kan du lese HER


___________________________

Vennely inviterte til
årets HØSTFEST
Lørdag 7. november 2009
klokken 19.00.
• Velkomstdrink
• Gedigen tapas fra Mats & Martin
• Vin(er) • Kaffe og kaker
• Vollen Big Band spiller opp til dans.
For dette betaler dere kun 450 pr person.
Bindende påmelding ved innbetaling til
konto 9100.23.68922 innen 25. oktober
og epost til evannic@online.no
eller på telefon 90585244/ 90934468

___________________________

Hva skjer med utbyggingen i sentrum?
Som det sikkert er kjent for de fleste, foreligger det planer om leiligheter og forretningslokaler i Vollen sentrum.

Hva skjer med dette nå i disse tider hvor det er så mye snakk om økonomisk krise? Vollen Vel henvendte seg til daglig leder Jens Evensen jr. for å få et svar.

Les intervjuet med Jens Evensen jr. ved å klikke HER

Se bilder fra nyttårsfeiringen ved å klikke HER

___________________________


Mer tursti
Asker Turlag har ”koblet seg” inn på turstien vår i Marieroveien. Følger du skilt og merking så går løypa ned i skogen og mot Gullhella og eventuelt videre mot Vardåsen.

Foto: Knut Førsund.
Her blir det mulighet for lange turer for unge og eldre! Beboere langs turstien kan bekrefte at det er mange ute på tur, noen går, noen jogger, noen løper – med eller uten hund. Folk ser ut til å trives!
Den siste delen av turløypa til Asker Turlag som går opp til Marieroveien er blitt totalt forandret, gjennom kraftig hogst i den ganske dårlige granskogen. Nå er det åpent og lyst, men det kan være litt ugreit å gå her før området/stien er ryddet.

___________________________

Hos noen banker det snart på døra...
I sommer sendte vi purring til dem som bodde i velveier og enda ikke hadde betalt kontingenten på 800 kroner. Som de fleste vet dreier dette seg veier hvor Vollen Vel brøyter og strør.

Midt i august foretok vi en opptelling, og det viser seg at det fortsatt er rundt 30 bosteder som ikke har betalt. Lise Førsund i miljøkomiteen har påtatt seg oppdraget med å besøke alle sammen, for å få også disse bostedene med. Brøyting og strøing er en svært stor utgiftspost på Vollen Vels budsjett. Selv om kommunen støtter, er underskuddet betydelig. Det er urimelig at ikke alle bosteder er med på å dekke disse felleskostnadene!


___________________________

AVLYST på grunn av dårlig vær:
Familiefest på stranda
Lørdag 15. august 2009 blir det stor fest på Fritznerstranda. Vi starter klokken 15.

Arnestad Skolekorps sørger for å ha to store griller på plass, så her blir det salg/ grilling av hamburdere og pølser. Korpset vil også selge is og mineralvann. Skitthegga Swing vil sørge for musikalsk innslag, og det blir aktiviteter for store og små. Gratis adgang. Ta med deg familien til en hyggelig ettermiddag på stranda! Det er bestilt finvær, men det er vel forståelig at blir det regn så må vi dessverre avlyse.

___________________________

Sykkelparkering ved Hurtigbåten?
Asker kommune håper at Statens Vegvesen vil være med å bidra til sykkelparkering ved hurtigbåtkaia.

Parkeringen er tenkt nær nåværende venteplass, og det blir plass til 30 sykler. Utførelsen blir i hvitmalt tre, med hjørnestolper og hvitt tak. En slik parkering vil kanskje friste flere Vollen-beboere til å bruke sykkel.
Hvis det går slik kommunen håper, KAN sykkelparkeringen komme på plass i løpet av høsten, men det understrekes at saken ikke er avgjort enda.

___________________________


Vollen vant!
Slemmestadveien gjennom Vollen sentrum vant prisen for Norges vakreste vei!

Vegdirektørens pris for vakre veier er en hederspris for veianlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene. I juryens begrunnelse heter det at Slemmestadveien er et forbilledlig eksempel på hvordan en høyt trafikkert vei kan planlegges og bygges på stedets premisser. Mer kan du lese om dette på nettsidene til Budstikka ved å klikke HER

___________________________

Leskur trenger oppussing!
Leskuret på båtbrygga og flere av de på Slemmestadveien må pusses opp!
Vollen Vel har sendt en oppfordring til Asker Kommune når det gjelder båtbrygga og til Statens Vegvesen når det gjelder Slemmestadveien. For øvrig kan det jo nevnes at oppslag av plakater ikke er tillatt på noen av disse stedene.

Foto: Knut Førsund

Tilbake til side 1 – klikk HER